Nederland belangrijke bi-software markt

Nederland is één van de belangrijkste markten voor bi-software in 2006. Dat komt door het overheidsbeleid en de grote financiële bedrijven die in ons land gevestigd zijn.

Onderzoeksbureau Gartner verwacht dat de wereldwijde markt voor business intelligence-software per jaar met 7,3 procent zal groeien naar 3 miljard dollar in 2009. De West-Europese markt zal met ongeveer 6,1 procent per jaar groeien naar 984 miljoen dollar in 2009.

“Een van de belangrijkste oorzaken voor de groei is dat bedrijven alle informatie in het bedrijf aan elkaar willen koppelen”, aldus Gartner-analist Fabrizzio Biscotti. De bi-software is nodig om alle informatie in verschillende databases in het bedrijf makkelijk te kunnen vinden en te gebruiken. Biscotti plaatst ook een aantal kanttekeningen bij de groei. Eén van de voorwaarden is wel dat de economie blijft aantrekken. “Als de economie inzakt, zal het budget voor bi ook dalen”. Dat is ook één van de redenen dat de markt de afgelopen 2,5 jaar gelijk is gebleven. Andere factoren die kunnen zorgen dat de markt minder hard groeit, zijn de kosten die bedrijven moeten maken voor nieuwe licenties en de politieke cultuur in organisaties.

Nederlandse markt

“Er zijn bedrijven waar iedere afdeling een eigen bi-tool heeft. Iedereen vindt zijn tool de beste. Daarom zal het lang duren, voordat een nieuwe tool wordt aangeschaft”. Verkopers moeten de klant laten zien dat hun bi-tool zorgt voor een vermindering van de kosten en dat het verschillende functies combineert.

De Nederlandse markt is één van de belangrijkste markten voor bi-software de komende jaren. Nederland staat op een vierde plaats als gekeken wordt naar de verkoop van bi-software in 2009. Volgens Biscotti komt dat vanwege het aantal grote financiële bedrijven dat in ons land gevestigd is. Ongeveer veertig procent van de bi-investeringen komt van deze bedrijven. Ook zou het beleid van de Nederlandse overheid it-investeringen stimuleren.

Verder vinden verkopers ons land een prettig land om zaken mee te doen. Biscotti: “Verkopers vinden Nederland een erg open land. Duitsland is toch wat conservatiever”.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-24T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.