Oracle licht innovatie in 11g toe

Zitten bedrijven op een nieuwe database van Oracle te wachten? Op de lancering van 11g in New York slaagde de databasemarktleider erin veel scepsis weg te nemen.

Oracle gaf op een persconferentie in New York details over de nieuwe functionaliteit in versie 11g van zijn database. De leverancier gaat voor het eerst online upgrades en patches leveren, gesteund door de nieuwe mogelijkheid patches eindelijk toe te passen op actieve databases. “Het heeft ons een aantal jaren gekost,” zei bestuursvoorzitter Charles Phillips op de bijeenkomst in New York, “maar we hebben het voor elkaar gekregen.” Real Application Testing is e meest innovatieve nieuwe functionaliteit in 11g, volgens Andy Mendelsohn, Oracles hoofd Database Server Technology. De software kan voor testdoeleinden een werklast ‘opnemen als met een digitale videorecorder.” Vervolgens kan de beheerder de queries op een te testen systeem afspelen en de SQL-prestaties met meegeleverde software analyseren. Complexe databasetests kosten daardoor volgens Oracle enkele dagen in plaats van maanden.

De leverancier benadrukt nieuwe functies die geld besparen en innovatie versnellen. Met Total Recall kunnen beheerders data opvragen van een eerder tijdstip, onder andere nuttig voor audits. 11g heeft in navolging van Microsofts SQL Server meer busi-ness intelligence-capaciteiten ingebouwd in de vorm van OLAP-kubussen. Oracle zal daar met PeopleSoft en Siebel zelf ook de vruchten van plukken. VÊerbeterde compressie en information lifecycle management zouden helpen de kosten voor opslag terug te dringen.x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-03T00:00:00.000Z Peter Verkooijen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.