Tips Business Intelligence

Hieronder vind je allerlei tips op het gebied van Business Intelligence. Heb je ook tips? Stuur dan een e-mail met toelichting naar lezers@computable.nl.

Regel het eigenaarschap

Frank Buytendijk
Vice-president Corporate Strategy
Oracle | Hyperion
"Een goede governance-structuur is een sleutelvoorwaarde voor lange termijn succes met BI. De afdeling Treasury beheert het geld, Personeelszaken de menselijke kant, het magazijn de materialen en Huishoudelijke zaken het gebouw. Alles wordt beheerd, maar hoe is het eigenaarschap van informatie geregeld? Een goed BI project levert niet alleen een systeem op, maar vooral een governance-structuur. In een dergelijke structuur heeft IT de verantwoordelijkheid voor verwerkingsprocessen, de diverse afdelingen kunnen worden aangesproken op de gegevens zelf (bottom-up), individuele managers zijn verantwoordelijk voor samengestelde gegevens in prestatie-indicatoren (top-down), en een BI competency center zorgt voor de samenhang in het geheel."

Houd het gebruik voor ogen

Jorgen Heizenberg
Managing Consultant
Capgemini

"Denk bij het ontwerpen van Business Intelligence-omgevingen in doelgroepen en gebruik. Sommige gebruikers, zoals bijvoorbeeld managers, hebben vooral behoefte aan high level dashboards met weinig details. Andere gebruikers, zoals bijvoorbeeld analisten, willen juist veel details en krachtige analyse-tools. Iedere doelgroep heeft recht op haar eigen vormgeving in vorm, functie en frequentie. Qua gebruik moet er een mix zijn van snelle (ad hoc) en structurele (wat langere termijn) oplossingen voor gebruikers van de BI-omgeving."

BI is business, business en nog eens business

Erik Smits
Businessline Manager
i3

"Techniek is niet een beperkende factor in de slaagkans van een BI-project. Investeer maximaal twintig procent van tijd en middelen in techniek, software en hardware. Wantrouw projectplannen en offertes die structureel meer van de benodigde resources aan technische oplossingen besteden. Benut bij het uitvoeren van een BI-project de kennis en ervaring van verkoop, marketing financiën en operations. Daar wordt de meerwaarde van BI-toepassingen gerealiseerd. Als deze stakeholders geen bijdrage kunnen of willen leveren is het beter om niet te investeren."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Tip: Begin klein, pluk laaghangend fruit, bewijs jezelf.

Schaal daarna op en maak bij voorkeur iedere keer weer een business case voor de uitbreiding.

http://www.biprof.nl

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-04-18T18:40:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.