Cap Gemini verwelkomt flexibele starter

Open dag met veel toeters en bellen

Veel ondernemingen trachten door het organiseren van een open dag om een slag te slaan in de strijd om de automatiseerders. Cap Gemini verwelkomde vorige week zaterdag tijdens het open huis ruim 1700 mensen. Studenten en gevorderde automatiseerders kregen een uitgebreid programma voorgeschoteld. De onderneming had niets aan het toeval overgelaten. Een springkussen voor kinderen, de achtergronddeuntjes van het ingehuurde bandje en vele broodjes bal maakten het circus compleet.

Anneque Palvast heeft fotografie gestudeerd. Zij is op haar vrije zaterdag naar Cap Gemini gekomen om zich te oriënteren. "De automatisering vind ik nogal een vage wereld. Ik weet niet goed wat zich in de Informatie Technologie allemaal afspeelt. Laten we hopen dat ik vandaag wat opsteek", zegt ze bij haar aankomst. De fotografe sluit niet uit dat ze gaat solliciteren bij Cap Gemini. "Ik vind het gewoon leuk om met computers te werken." Wouter Koek en Martin Opdam zijn met hetzelfde idee naar Utrecht gekomen. "We horen veel over de automatisering. Wat deze branche precies inhoudt, blijft echter onduidelijk", meent Opdam. De twee studenten technische natuurkunde denken serieus aan een IT-carrière. "Ach, ik wil gewoon zo snel mogelijk aan het werk en in de automatisering is de vraag naar personeel groot", aldus Koek.

Oppervlakkige fabriek

De bezoekers konden een sollicitatieformulier invullen. Cap Gemini neemt gemiddeld 10 procent van de belangstellenden aan. In de wandelgangen spraken starters met medewerkers van de gastheer. Lezingen, computerspellen, virtuele lokalen en een videozaal gaven de bezoekers een ruime blik in de keuken. De onderneming wijst de gasten op de doorstroom die bij Cap Gemini plaatsvindt. Een bedrijf redt het namelijk niet als werknemers 25 jaar hetzelfde werk doen. De met klaroengeschal omgeven filosofie "Master of your own destiny" stond centraal. De toekomstige medewerkers kunnen bij Cap Gemini hun eigen carrièrepad uitstippelen, zo wordt hen verteld. De vaste weg naar de top is verleden tijd. Anneque Palvast concludeert aan het eind van de dag dat ze niet flexibel genoeg is voor Cap Gemini. Het bedrijf hoeft dan ook geen sollicitatiebrief van haar hand te verwachten. "Kijk, ik ben best wel gesetteld. Ik wil weten waar ik aan toe ben." Haar vriend Daan van Endhoven is ook niet enthousiast. "Cap Gemini komt op me over als een oppervlakkige fabriek". De twee studenten technische natuurkunde stappen vrolijker in de pendelbus. "Ik ben wel positief. Het is een stuk duidelijker geworden", sluit Wouter Koek af.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-17T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.