Vergelijking beloning Ordina

Deze week vergelijken we de beloning van ict-bedrijf Ordina met die van collega-automatiseringsbedrijven. De cijfers zijn afkomstig van managementadviesbureau De Breed & Partners. Via hun website melden ict'ers hun functies, hoeveel ze daarvoor betaald krijgen en wat voor extra's de werkgever geeft. Hoe meer automatiseerders hun gegevens invullen, hoe nauwkeuriger het beloningsonderzoek. De komende weken bespreekt Computable bedrijven als Oracle, Hewlett-Packard, Baan, IBM en Centric.

De automatiseerders van Ordina zijn vrij hoog opgeleid. Een wetenschappelijke opleiding heeft 35 procent van hen. Gemiddeld geldt dit voor 23 procent van de automatiseerders van ict-bedrijven. Ook het percentage hbo'ers stijgt met 49 procent iets boven dat in de branche (46 procent). Een mbo-opleiding heeft 16 procent, tegen 30 procent in de branche. Bij Ordina heeft 24 procent van de ict'ers informatica gestudeerd.
Dat opleidingniveau is een mogelijke verklaring van de hogere beloning. Met 108.233 gulden beloont het bedrijf beter dan de branche (100.592 gulden), een verschil van 7,5 procent. Onder meer het jaarsalaris van Ordina-ict'ers ligt hoger met 75.458 gulden 2,5 procent hoger dan het branche-gemiddelde (73.625 gulden). Wel komen minder medewerkers in aanmerking voor een dertiende maand (21 procent, tegen 34 procent in de branche).
 

Mobiliteit

De reiskostenvergoeding is met 1.901 gulden 24 procent lager dan die in de branche (2.585 gulden). Bijna iedereen (97 procent) heeft een lease-auto of auto van de zaak. Ook bijna iedereen (93 procent) heeft een onbeperkt aantal privé kilometers per jaar. De meest gereden auto's zijn de Volkswagen Golf (11 procent) en de Opel Astra (9 procent).
Voor een onkostenvergoeding komt 94 procent van de Ordina-ict'ers in aanmerking, meer dan het branchegemiddelde (67 procent). Een telefoonkostenvergoeding krijgt slechts 8 procent. De helft heeft een mobiele telefoon. Waarschijnlijk zit de telefoonkostenvergoeding verwerkt in de onkostenvergoeding.
Veel ict'ers maken gebruik van een premiespaarregeling (78 procent bij Ordina, tegen 41 procent in de branche). De waarde van de opties is lager, maar bij Ordina komt wel 49 procent hiervoor in aanmerking, tegen 21 procent in de branche. De opties zijn bij Ordina 10.518 gulden waard, tegen 14.528 gulden in de branche. Dit is 28 procent lager. Wel komen er veel medewerkers voor in aanmerking: 78 procent, tegen gemiddeld 41 in de branche.
Opvallend is het grote aantal Ordina-ict'ers dat een laptop van de zaak heeft, 72 procent. Niemand heeft een creditcard. Vooral door variabele posten verdient een ict'er bij Ordina meer dan het ict-gemiddelde.
Gekeken naar het aantal jaren ervaring in de ict-branche betaalt Ordina beter dan vergelijkbare bedrijven. De onderneming betaalt ongeveer evenveel tot iets meer, gekeken naar het aantal werknemers en naar de grootte van de omzet, als de overeenkomstige bedrijven in de branche.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-19T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.