Herfsttij in Barneveld

Volgens de Stichting Keursteen zijn de beleggers in het aandeel Baan slachtoffer geworden van 'de liefdeloze dogmatiek van het kerkgenootschap' dat de gebroeders Baan aanhangen. De broers waren eigenlijk 'geestelijk dood', wijst Rien van Hoeven met een beschuldigende vinger.

Gedupeerde beleggers in het aandeel Baan attendeerden ons op het lezenswaardige artikel in uw blad 'Herfsttij der mannenbroeders' (Computable, 1 september). In Business Week van 14 augustus 2000 lazen wij een soortgelijk artikel. Eveneens goed van opzet.
Wij kunnen de schrijvers (of beter gezegd de vertaler) slechts op één onvolkomenheid betrappen: hij zegt dat de heren Baan belijdend lid zijn van de Gereformeerde Kerk. Indien dit zo zou zijn dan was het aandeel Baan nog op peil, zo kunnen wij uit onze ervaring wel zeggen.
De heren zijn lid van de Gereformeerde Gemeente in Barneveld (deel uitmakend van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland en Noord-Amerika). Een kerkgenootschap met sterk sektarische trekken, waarbij de zogenaamde leer van de dubbele uitverkiezing centraal staat en waarbij Gods verbond met de mensen uitsluitend door predikers beperkt wordt tot Gods 'uitverkorenen'. Een liefdeloze dogmatiek waar onze stichting handenvol werk aan heeft. De heren Baan hebben een enorme grip op dit kerkgenootschap. Alleen al vanwege hun charitatieve links, maar ook door het feit dat de zoon van Jan Baan predikant in die kerk te Lisse is en anderen elders. Deze versmalling van Gods aanbod van genade maakt mensen - die daar gevoelig voor zijn - geestelijk dood. Als reactie daarop zien wij ernstige sporen van - wat wij noemen - uitbrekend kwaad, zowel bij predikanten als hoorders. Onze vijftig vertrouwensmensen hebben hun handen vol en onze advocaat mr. Abraham Moszkowicz te Amsterdam eveneens, maar dan ten behoeve van de gedupeerde Baan-beleggers. Niet zelden uit de kringen van de familie Baan.
 
Stichting De Keursteen
Rien van Hoeven
voorzitter

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-06T00:00:00.000Z Rien van Hoeven
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.