Loon werknemers ick-cao stijgt

Het salaris van de ongeveer dertigduizend werknemers van bedrijven die onder de ick-cao vallen gaat per 1 januari 2004 met 2 procent omhoog. Dat zijn de werkgevers en de vakbonden deze week in een principeakkoord overeengekomen.

Gerard van Hees, vakbondsbestuurder bij de FNV Bondgenoten vindt de uitkomst 'een te verdedigen resultaat'. "De werkgevers gingen er vanuit dat ze een resultaatafhankelijke beloning in de bedrijfstak konden invoeren. In een bedrijfstak-cao zou een dergelijke beloning wel bovenop een collectieve loonsverhoging kunnen komen, maar de werkgevers wilden het in plaats van die loonsverhoging. Toen hebben we wat koevoeten tussen de deur moeten zetten om dat van tafel te krijgen." Ook de wens van werkgevers om de adv-dagen te schrappen, hebben de vakbonden kunnen voorkomen.
De onderhandelingen hebben in totaal een half jaar geduurd. Veel tijd is gestoken in het gedeelte over ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Van Hees: "In de nieuwe cao wordt de wetgeving Poortwachter uitgewerkt. Ik ben erg blij met dat resultaat."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-26T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.