VNU lanceert vacaturesite voor automatiseerders

Woensdag 22 september lanceert VNU de nieuwe vacaturesite Computable IT-Jobworld. Dit initiatief richt zich uitsluitend op automatiseerders. Wekelijks verschijnen er zeshonderd nieuwe IT-vacatures op de site. "De bezoekers krijgen inzicht in 95 procent van alle banen die in deze branche beschikbaar zijn", aldus Bert Wiggers, manager nieuwe media bij VNU.

Uitgever VNU presenteert de nieuwe vacaturesite, http://www.it-jobworld.nl, tijdens de vakbeurs Internet in business. Het bedrijf startte Jobworld in Engeland en breidde het concept uit naar Spanje, Italië, België en nu dus Nederland.
"Hier bestaan natuurlijk al de vacaturesites van Computable en Intermediair. Maar IT-Jobworld is een pan-Europees initiatief, dat zich puur op de automatiseerders richt. Wij willen deze beroepsgroep een totaalinzicht geven. Op onze site is 95 procent van alle IT-vacatures beschikbaar. Naast de advertenties uit onze eigen bladen, geven wij ook samenvattingen van de annonces uit bijvoorbeeld de dagbladen", aldus Wiggers.

Sterke positie

De laatste jaren schieten de jobsites ook in Nederland als paddestoelen uit de grond. Steven Veenendaal, projectmanager arbeidsmarkt bij VNU, is er van overtuigd dat IT-Jobworld binnen dit krachtenveld een sterke positie zal innemen. "Deze site biedt namelijk compleetheid. Verder is het puur gericht op de IT'er", aldus Veenendaal.
Wiggers hecht vooral veel waarde aan de redactionele teksten op de site. Deze artikelen uit Computable moeten met name de latente werkzoekenden, de mensen die niet actief zoeken naar een baan, naar IT-Jobworld trekken. De concurrenten besteden volgens Wiggers veel minder aandacht aan de redactionele aspecten. "Voor werkgevers is het veel interessanter als de kandidaten via artikelen terecht zijn gekomen bij de vacature. De mensen die heel wat sites afstruinen op zoek naar een baan, komen natuurlijk veel wanhopiger over."

Veranderingen

VNU speelt met de vacaturesite in op de trend dat steeds meer automatiseerders op Internet naar een baan zoeken. Uit het Onderzoek Arbeidsmarkt van VNU Business Publications, uitgever van onder meer Computable en Intermediair, blijkt dat inmiddels 67 procent van de hoger opgeleide automatiseerders zoekt op vacaturesites. "De arbeidsmarkt verandert en wij veranderen mee", aldus Wiggers.
Voor de automatiseerders wordt het zoeken naar een nieuwe baan in ieder geval steeds makkelijker. Via een e-mailservice ontvangen ze wanneer ze maar willen de vacatures die aansluiten op hun profiel. "En als iemand vier dagen per week wil werken, dan selecteert hij de vacatures gewoon op deze arbeidsvoorwaarde", aldus Veenendaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-17T00:00:00.000Z Michiel Couzy