Slechte markt tackelt Intermodulair alsnog

Bij het Amsterdamse Intermodulair zijn 26 medewerkers ontslagen. Voor hen is samen met FNV Bondgenoten een sociaal plan opgesteld.

Directeur Arnold Willems van Intermodulair, dat na de ontslagronde nog ruim vijftig medewerkers telt, zegt dat zijn bedrijf een van de laatste softwarehuizen was die nog niet hadden gereorganiseerd. "Maar we ontkwamen er toch niet aan: de markt blijft slecht, ook al beweren sommige partijen dat de situatie zich verbetert." Hoewel de firma niet gebonden is aan een cao, heeft Willems contact gelegd met de vakbonden om de sanering "zo netjes mogelijk af te handelen". Het bereikte sociaal plan bevat individuele werkverplaatsingstrajecten en financiële vertrekregelingen.
Intermodulair, opgericht in 1984, is een softwarebedrijf dat zich richt op administratieve it-oplossingen voor mainframe- en AS/400-omgevingen. Tevens bouwt en beheert het bedrijf netwerken. Er werken veel Oracle- en Adabas/Natural-specialisten. Het softwarehuis werkt voor banken, waaronder ABN Amro en ING, en verzekeraars. Volgens de directeur ondervindt zijn firma nog geen last van offshoring bij klanten.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-27T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.