Productiviteitsverlies door Internet

Verslaving aan Internet leidt tot minder productiviteit van een groot aantal werknemers. Dit blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse psycholoog David Greenfield in opdracht van ABC-news.

De cijfers geven aan dat ongeveer 6 procent van de ruim achttienduizend respondenten verslaafd is aan Internet. Dit betekent dat ze niet alleen regelmatig achter hun computer zitten, maar dat hun leven hierdoor flink verandert. Nog eens 10 procent van de ondervraagden vertoont lichte vormen van verslaving, maar hun leven is niet fundamenteel veranderd door Internet.
De Internetgebruikers surfen voornamelijk op hun werk. Excessieve gebruikers spenderen meer dan eenderde deel van hun werkdag aan Internet. Ook mensen die buiten Greenfields definitie van verslaafden vallen, surfen tussen de twintig en veertig uur per week op het net. Vaak gedurende hun werktijden. Volgens Greenfield zijn dit zorgwekkende bevindingen voor de werkgevers. "Internet wordt een belangrijk onderwerp voor bedrijven in de zin van productiviteitsverlies."  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-03T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.