CMG krijgt navolgers

Uitzendbranche: detachering moet ook salaris en premies aanpassen

Detacheringsbedrijven zoeken in de twist tussen CMG en de vakbonden een mogelijkheid af te komen van overtollige bankzitters. De uitzendbranche voorspelt dat de detacheerders rekening moeten houden met veranderingen van bijvoorbeeld salarissen en verzekeringen.

De ict-bedrijven bezig met een reorganisatie hopen dat de ontslagvergunning van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI, het voormalig arbeidsbureau) hen van overtollige medewerkers afhelpt. Zo onderzoekt detacheerder Syntegra of de interpretatie van de regelingen voor uitzendkrachten toe te passen is bij de huidige reorganisatie. Volgens directeur Rob Pols heeft hij dit met de ondernemingsraad besproken. "Het is een extra mogelijkheid om kosten te reduceren."
Alle ict-bedrijven volgen de juridische verwikkelingen. Inter Access bijvoorbeeld kijkt niet met andere ogen naar de arbeidscontracten. Woordvoerder René van der Kolk: "We houden het zoals het is. Veranderen zou niet netjes zijn."

Opstelling

Abu, een werkgeversorganisatie die de meeste uitzendbureau's in Nederland vertegenwoordigt, verwacht dat de opstelling van CMG tot grote gevolgen kan leiden. Woordvoerster Elisabeth de Gelder wijst op de andere wetten voor uitzendkrachten, zoals de Wet op Allocatie Arbeidskrachten door Intermediairen (Waadi), wetten die volgens haar dan ook voor CMG gaan tellen. "Dat kan betekenen dat CMG de interne salaris- en verzekeringsregelingen moet aanpassen. Voor uitzendkrachten is veel geregeld."
De interesse van de detacheerders bevestigt de vermoedens van de vakbonden dat de uitspraak van het CWI grote gevolgen heeft. Maurice Limmens, onderhandelaar voor het CNV: "Een uitspraak van het CWI verandert het fundament van de branche. Daarom zijn we er zo fel op."
 
Gijs Hillenius

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-30T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.