Origin rondt overname IT-dochter Akzo af

Origin heeft vorige week een definitief akkoord gesloten met Akzo over de overname van diens IT-dochter. De Philips-dochter neemt alle activiteiten van Akzo Information Services (AIS) over, dat deel gaat uitmaken van Origins sectororganisatie Process Industries/Life Sciences. De overname was op 23 maart al aangekondigd en kwam vorige week definitief tot stand, na langdurige onderhandelingen.

Daar waar de betrokken vakbonden en ondernemingsraden spreken over een moeizaam en hectisch proces, typeert Origin-bestuurder Peter Overakker de onderhandelingen als soepel en constructief: "Dat wil niet zeggen dat het makkelijk was. Als je mij twee maanden geleden had gesproken had ik ook gezegd dat het allemaal lastig was."
De directieleden van Origin en AIS spreken niet over moeizame maar over complexe onderhandelingen. De arbeidsvoorwaarden en de medezeggenschap van AIS-medewerkers vormden de grootste discussiepunten. Voor AIS-medewerkers is een overgangsregeling getroffen voordat zij onder de CAO van Origin vallen. De medezeggenschap van de OR van AIS blijft, totdat volledige integratie een feit is, intact via een onderdeelscommissie in de OR van Origin.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-30T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.