Hoge opkomst banenmarkt ABN Amro

Naar schatting zevenhonderd automatiseerders van ABN Amro bezochten afgelopen zaterdag een speciaal voor hen georganiseerde banenmarkt. Daar presenteerden de vijf partners zich: BT Global Services, Centric, Getronics, Ordina en Yacht.

Computable berichtte vorige maand al over de plannen van ABN Amro om de uitstroom van automatiseerders die met offshoring worden bedreigd, tegen te gaan. De bank bedacht een regeling - inmiddels gedoopt tot 'ICT-Banenplan' - waarmee boventallige it-medewerkers (met, waar nodig, een arbeidsvoorwaardencompensatie) vrijwillig kunnen overstappen naar een van de vijf daarvoor geselecteerde it-partners. Tijdens de transitiefase van maximaal anderhalf jaar, wanneer de activiteiten gefaseerd worden overgeheveld naar de offshore-partij/partijen, blijft de automatiseerder zijn werk doen. Op het moment dat dit niet meer nodig is, krijgt hij ander werk van zijn nieuwe werkgever.
Tijdens de banenmarkt van afgelopen zaterdag in de Amsterdamse Convention Factory gaven BT Global Services (voorheen Syntegra), Centric, Getronics, Ordina en Yacht acte de présence. Volgens bezoekers waren deze it-dienstverleners vooral geïnteresseerd in ontwikkelaars en ontwerpers. Naar verwachting zal ABN Amro tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers op 27 april aanstaande meer duidelijkheid geven over de offshorings- en uitbestedingsplannen. In mei krijgen de 1600 automatiseerders in Nederland te horen wie zijn baan verliest en boventallig wordt. Vervolgens kunnen medewerkers voor 1 juli aangeven of zij willen meedoen aan het ICT-Banenplan. Wie boventallig is en niet meedoet, komt uiteindelijk in het sociale plan Kompas terecht.
Uit een interne brief blijkt dat op het moment de individuele consequenties bekend zijn, de regeling voorziet in concrete vacatures, bedrijfsbezoeken en een 'matchingsprocedure'.
Vorig jaar maart bracht ABN Amro naar buiten dat het overwoog om de gehele automatisering in handen van derden te leggen. Sindsdien verslijt de it-divisie managers en is zij alweer aan haar vierde kopman toe: Hessel Dikkens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-22T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.