‘Minder leuk? Dat er maar 40 uur in een week zitten’

Wat voor werk doe jij?

In de ict zijn er zo’n zestigduizend unieke titels. Zo bleek uit onderzoek van het Britse bureau Marketing Improvement (MI) vorig jaar. Wat doen al deze mensen? En niet onbelangrijk, wat verdienen ze? Computable stelt wekelijks een it-functie aan je voor. Stef van Hooijdonk (30) is applicatieontwerper.

Auto, gsm of laptop?

Een laptop en een bijdrage voor de gsm en de gemaakte (zakelijke) kilometers.


(Voor) opleiding

Tijdens de studie Technische Informatica aan de TU Delft ben ik via een studiegenootje in contact gekomen met internetbureau Tam Tam, waar ik aan de slag kon als parttime developer. Al snel had ik het er zo goed naar mijn zin, dat ik mijn parttime baan heb uitgebreid naar een fulltime functie. Dat is nu zo’n vijf jaar geleden. Ik ben van junior developer, naar senior en uiteindelijk naar lead developer gegroeid. Het laatste jaar heb ik mij meer op de oplossingen voor onze grote klanten gericht.


Functieomschrijving

Het grootste deel van mij tijd ben ik bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van onze oplossingen: portals, webapplicaties en services. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het aansturen van de ontwikkelaars binnen mijn projectteam. Wat ook erg leuk is om te doen, is het opleiden van (een deel van) de ontwikkelaars binnen Tam Tam. Uiteraard doe ik dat laatste niet alleen.


Dagindeling

Een gemiddelde dag bevat naast een aantal uren ontwikkelen ook een bijeenkomst met een project- of development team. Het komt ook een paar keer per week voor dat ik sollicitanten spreek en dat ik betrokken word bij een offertetraject of presentatie.

Het leukste aan je baan

Twee aspecten van mijn werk springen er echt uit: de diversiteit van de werkzaamheden en de enorm goede werksfeer. Naast mijn werkzaamheden als developer ben ik ook betrokken bij de recruitment, de strategie en de sales van Tam Tam. De afgelopen vijf jaar zijn voorbij gevlogen dankzij de leuke mensen en de goede sfeer.


Minder leuk

Dat er maar 40 uur in een werkweek zitten.


Carrièreplannen

Ik heb binnen dit bedrijf nog heel veel plannen, waarvoor ik ook alle ruimte krijg. Ik wil graag meer gaan betekenen voor de interne opleiding van onze ontwikkelaars en een grotere en meer bepalende rol in de strategie en recruitment gaan vervullen.

Wat verdient een applicatieontwerper?

Gemiddelde jaarbeloning: 43.697 euro

Gemiddeld jaarsalaris: 35.926 euro

Verdeling man/vrouw: 92 procent is man

Auto van de zaak: 37 procent

Meest gereden bedrijfsauto: Peugeot 206

Laptop van de zaak: 47 procent

Mobiele telefoon van het bedrijf: 27 procent

Gemiddelde leeftijd: 30 – 34 jaar

Gemiddelde totale werkervaring: 10 jaar

Studeerde: Electro-/ telecommunicatie-/ informatietechniek (8 procent)

Vorige functie: programmeur (18 procent)

Gegevens: onderzoeksbureau De Breed & Partners

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-19T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.