'Ik heb voor meer structuur gezorgd'

ICT-directeur Paul Slot over zijn werk bij Getronics PinkRoccade

Paul Slot (41) werkt sinds 2006 als ict-directeur bij ICTO, de interne automatiseringsdienst van Getronics PinkRoccade. Daarvoor was hij onder andere directeur bij Sybase en werkte hij als manager bij PricewaterhouseCoopers en Comvision. ‘Ik wil weer op internationaal niveau werken’.

Hoe ben je begonnen als ict-manager?
Nadat ik afgestudeerd was heb ik op verschillende terreinen in de automatisering gewerkt. Ik begon met een consultancybaan en heb later voor verschillende klanten projecten gemanaged. Nadat ik een tiental jaar als it-manager op Europees niveau heb gewerkt, werk ik nu sinds twee jaar bij Getronics PinkRoccade. Hoewel wij verschillende afdelingen naar bijvoorbeeld landen als India hebben geoutsourced, werk ik met ongeveer honderd man. Uiteindelijk zijn alle projecten die ik onder mijn hoede krijg, mijn verantwoordelijkheid.

Wat maakt iemand een goede ict-manager?
De essentie van het werk van een ict-manager is de bedrijfsstrategie zo goed mogelijk vertalen met de it-principes. Ik moet bepalen welke richting wij opgaan en zorgen dat dit strookt met het algemene beleid van ons bedrijf. Je moet als ict-manager begrijpen wat er gebeurt en ook weten wat er speelt. Ict staat ten dienste van het bedrijf en is er op gericht de processen zo goed mogelijk te ondersteunen. Als blijkt dat ik geen goede stappen heb ondernomen, moet ik daar ook meteen de gevolgen van onderzien en op tijd ingrijpen. Daarbij moet ik als manager er ook voor zorgen dat de computerinfrastructuur naar behoren werkt. Ik moet het systeem vandaag draaiende houden, maar de dag erna natuurlijk ook. De uitdaging hierin is dit zo kostenefficiënt mogelijk te doen.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
Ik begin mijn dag met emails beantwoorden en verwerken, wat altijd een hoop werk is. Vervolgens heb ik door de dag heen allerlei vergaderingen, zoals stuurgroepen en projectoverleggen. Toen ik bij Getronics PinkRoccade kwam werken, gebeurde het wel eens dat mensen pas aan het einde van een project erachter kwamen dat het mis ging. Er zat vaak geen structuur in de projecten. Ik heb er voor gezorgd dat er meer aan ‘program management' wordt gedaan.

Wat is je toekomstbeeld op carrièregebied?
Nu Getronics is overgenomen door KPN komen er weer nieuwe dingen op mijn pad. Ik zie verschillende uitdagingen. Het ondersteunen van de strategie van Getronics binnen KPN door middel van ict oplossingen is hier een van en dat biedt een zeer interessant werkveld voor me. Hier zal ik zeker nog een aantal jaren druk mee zijn. Aangezien ik in het verleden op Europees niveau heb gewerkt, lijkt het me ook nog interessant om in de verdere toekomst weer op internationaal niveau te werken.

Dit artikel werd geschreven door Nannette Sibinga. Studenten van de School voor Journalistiek in Utrecht ondervragen ict-managers over hun werk. De interviews maken deel uit van hun studie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

wat een attitude van jezelf.
Je moet jezelf niet overschatten.Medewerkers hebben je gemaakt.

'Ik heb voor meer structuur gezorgd'

Paul Slot???
Nooit van gehoord.

Weer zo'n bralkikker.

'Ik heb voor meer structuur gezorgd'
-
ook wel vertaald als: 'Ik vind mezelf best wel fantastisch!'
-
@Paul Slot: 'Hoge bomen vangen veel wind, maar hoge bomen waaien ook eerder om...' Wel nu; Succes verder met uw carriere!

'Ik heb voor meer structuur gezorgd'
Werkzaam bij GPR sinds 2006, zou net kunnen.
De structuur wordt namelijk ongeveer iedere 2 jaar aangepast tijdens een overname :-)

'Ik heb voor meer structuur gezorgd'

Paul Slot, volledig onbekend.
Wat een arrogantie.

Van Paul nooit gehoord en wat een arrogantie
'Ik heb voor meer structuur gezorgd'.

Nogmaals de mensen doen het en niet jij en bedank de mensen. Alleen door hen kom je hogerop anders kom je niet ver.

"Werk ik nu sinds twee jaar bij Getronics PinkRoccade" en dan al heb "Ik heb voor meer structuur gezorgd". Wat een bla bla!
"Daarbij moet ik als manager er ook voor zorgen dat de computerinfrastructuur naar behoren werkt. Ik moet het systeem vandaag draaiende houden", dat doe je uiteraard door "Ik begin mijn dag met e-mails beantwoorden en verwerken, wat altijd een hoop werk is. Vervolgens heb ik door de dag heen allerlei vergaderingen, zoals stuurgroepen en projectoverleggen."
Inderdaad een hoop arrogantie!! Je mensen houden het hele spul draaiende en niet jij met je vergaderingen.
Overigens heb ik ook nog nooit van Paul Slot gehoord!

jezus wat een hoop geklaag van jullie zeg. soms jaloers ofzo? paul slot kennen jullie niet. nou en. alsof alleen bekenden recht van spreken hebben.

een belangrijk stukje zagen jullie kennelijk over het hoofd: "Dit artikel werd geschreven door Nannette Sibinga. Studenten van de School voor Journalistiek in Utrecht ondervragen ict-managers over hun werk. De interviews maken deel uit van hun studie."
Zie het dan als een allerdaags gesprek zoals jullie dat ook hebben aan de koffietafel. en ik weet hoe graag ICT'ers aan de koffietafel opscheppen over hun werk, auto, salaris, invloed enzovoort. doen jullie ook toch!Maar dit gesprek is, zo lees ik het, vertald in een journalistiek stukje en hier geprint. wellicht ligt het aan de kwaliteiten van de journalist en zijn stukjes uit hun verband gerukt. dat weet je niet.

dus relax een beetje.

Ik ben een ICT'er, maar bij ons aan de koffietafel wordt niet opgeschept over de auto, salaris, invloed. We hebben namelijk geen auto, het salaris is al jaren minimaal en invloed hebben we ook niet, maw jouw mening bestaat uit een niet bestaande werkelijkheid.

De strekking van de meeste punten is dat de medewerkers het werk verrichten en de diverse omgevingen draaiende houden en het gepeupel eromheen zoals consultants en hier dus P. Slot doen alsof de ict blijft functioneren dankzij henzelf.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-02T10:41:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.