'Ik kon mijn ideeën niet kwijt in mijn werk'

Ict'er Aniel Narain vertelt waarom hij een nieuwe baan zocht

Door een studie bedrijfskunde kreeg ict'er Aniel Narain nieuwe inzichten over hoe de organisatie waar hij werkte zichzelf zou kunnen verbeteren. Maar uiteindelijk bleek daar te weinig ruimte voor. Daarom vertrok hij naar een nieuwe werkgever.

Aniel Narain (35)

Oude functie: Business Intelligence Consultant
Oude werkgever: Ordina Vision Works
Nieuwe functie: Solution Architect
Nieuwe werkgever: KVL Inspiratie Technologie
Ingangsdatum: 1 oktober 2010
Vooropleiding(en): HTS Technische Bedrijfskunde aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en Bedrijfskunde aan Nyenrode.

Waarom ben je van baan veranderd?
Ik ben in 2008 gestart met een opleiding Bedrijfskunde aan Nyenrode. Daardoor kwamen er veel nieuwe dingen op me af en kreeg ik nieuwe inzichten. Die wilde ik graag kwijt in mijn werk bij Ordina VisionWorks. Maar ik merkte dat er maar heel lastig veranderingen door te voeren waren. Tenminste, het duurde te lang in mijn ogen. Niet uit onwil van het management, maar omdat er te veel lagen bij betrokken waren binnen de organisatie. Bovendien werkte ik er al vijf jaar, dus het was een goed moment om wat anders te gaan doen.

Speelde de crisis hierin ook een rol?
Natuurlijk slonken door de crisis de budgetten bij klanten. Daardoor waren veranderingen intern nog lastiger door te voeren. Alles ging langzamer. Maar de crisis was niet een reden om te switchen. Ik denk dat de meeste mensen juist eerder blijven zitten waar ze zitten in crisistijd.

Hoe ben je bij KVL Inspiratie Technologie terecht gekomen?
Een vriend van mij kwam ermee op de proppen. Toen ben ik er eens gaan praten. De managing partner vertelde dat zij er heel specifiek voor kiezen om alleen IBM- of Microsoft-oplossingen aan te bieden. Die keuze sprak me aan.

Is het niet een wereld van verschil?
Ja. KVL is een bedrijf met een bescheiden omvang. Ordina is natuurlijk veel groter en heeft meer naamsbekendheid, maar het leuke is dat binnen KVL de lijnen superkort zijn. Er werken maar 45 man en er is één managing partner. Bij Ordina waren er binnen VisionWorks ook weinig lagen, maar zodra het de holding betrof, was dat heel anders.

In hoeverre verschilt je huidige functie van de vorige?
Ik was Business Intelligence Consultant, nu ben ik Solution Architect. Ik ben nog steeds bezig met BI, maar specifiek op het gebied van IBM-oplossingen. Ik maak geen deel uit van projecten, maar heb meer een adviserende functie tussen de business en techniek. Ik ga naar klanten toe om te inventariseren waar zij behoefte aan hebben op BI-gebied en tegen welke uitdagingen zij oplopen. Aan de hand daarvan kijk ik intern met de specialisten binnen KVL hoe wij hiervoor een oplossing kunnen bieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Wat is de meerwaarde van dit artikel? Ik vraag me echt af hoe de carriereswitch van Ariel van belang is voor ICT-land.

Als Computable problemen heeft met het vinden van goede artikelen weet ik er nog wel een paar hoor.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-24T08:34:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.