Software redt marketing

Dit artikel delen:

De grote erp-leveranciers werken aan specifieke software voor marketeers. Voorloper is volgens Gartner het Amerikaanse Aprimo. "Ik kan ermee aantonen hoe nuttig een marketeer is."

Het is een gevoelig punt bij marketeers. Het rendement van hun werk is vaak lastig aan te tonen. Er wordt dan ook vaak als eerste op bezuinigd. Volgens de erp-softwaremakers kan sofware die houding veranderen.
Aprimo neemt de marketeers zoveel mogelijk werk uit handen. Het ontwart bijvoorbeeld zelf de bounces op een mailing, stuurt zelf herinnerings-mailtjes en rapporteert de resultaten.
Rob Tersteeg, marketeer bij erp-leverancier QAD in Schiphol-Rijk, is goed te spreken over het pakket. Bij wijze van proef zond hij drie groepen collega's een variant op een uitnodiging voor een bijeenkomst in Orlando. De eerste groep werd verteld dat de conferentie makkelijk te bereiken is. De tweede werd gepaaid met een productbeschrijving en de derde kreeg voorgeschoteld dat familieleden meemochten.
Tersteeg kon op zijn browserscherm zien dat de derde uitnodiging de meeste aanmeldingen opleverde. "Die werd het dus."
De installatie bleek voor de ict-collega's niet onmogelijk, vertelt hij. Ook de installatie en de integratie met de bestaande systemen verliep redelijk. Dat kwam vooral doordat de invoering van het pakket in de Verenigde Staten goed is voorbereid, erkent hij. "Daardoor wisten wij bijvoorbeeld al hoe we de data moesten voorbereiden om het over te zetten."

Aanspreekvorm

"Een van de voordelen is dat niet iedereen er meteen een dure nieuwe laptop voor nodig heeft: het werkt vanuit een browser."
2markit in Zaltbommel is sinds afgelopen zomer de Nederlandse distribiteur van Aprimo. Het kreeg van de Amerikanen de vier huidige Nederlandse klanten mee.
Op de klantendag vorige week kwamen zo'n vijftien geïnteresseerde bedrijven af. Ad-Jan van Rooij, een van de oprichters van 2markit, rekent er wel op dat hij snel meer gebruikers weet te werven voor de marketingsoftware.
Het moment is goed, stelt Van Rooij. Erp-fabrikant SAP introduceerde twee maanden terug een soortgelijk product, 'Mysap CRM voor Marketing'. Dat betekent dat ook zij er brood in zien, zo redeneert hij.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-03T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.