Dis'96 trekt dit keer ruim 7000 bezoekers

Dit artikel delen:

UTRECHT - Ruim zevenduizend mensen bezochten Dis'96, de vakbeurs voor informatie-, beeld- en documentverwerkingssystemen die van 20 tot en met 23 februari in de Utrechtse Jaarbeurs plaatsvond. Zij waren tevreden over de opzet en beloonden de beurs met een ruime zeven als rapportcijfer, zo blijkt uit een door de Jaarbeurs gehouden enquête. De aandacht ging vooral uit naar workflow management, groupware, image processing en storage & retrieval.

Zo'n 90 procent van de bezoekers bleek betrokken te zijn bij investeringsplannen voor de op de beurs getoonde produkten. Ongeveer de helft daarvan zei naar aanleiding van het bezoek aan Dis'96 verder te willen investeren. De overheid leverde met 22,6 procent het grootste aandeel in het totaal aantal bezoekers, gevolgd door dienstverlening en handel (15,1 procent), industrie (14,4 procent), computerservice- en informatietechnologie (13 procent) en bank- en verzekeringswezen (8,2 procent).

NMA Awards

Tijdens de beurs werd de NMA Applicatie Award uitgereikt aan het GAK Amsterdam. Deze prijs wordt ieder jaar door de leveranciersorganisatie Nederlandse Associatie voor Informatie Management (NMA) toegekend aan een baanbrekende toepassing van documentinformatie-systemen. Bij het GAK Amsterdam handelt het om een geautomatiseerd archiveringssysteem dat tweehonderdduizend dossiers bevat met gemiddeld veertig documenten per dossier. Baanbrekende aspecten bij de totstandkoming van dit systeem waren volgens de jury de variëteit aan toegepaste technieken, zoals imaging, workflow en micrografie, de integratie van deze technieken in een compleet bedrijfsproces, en de tijdelijke inzet van veertien langdurig werklozen. Acht daarvan hebben inmiddels een vaste baan, terwijl automatisering en nieuwe technieken vaak de naam hebben arbeidsplaatsen te kosten, aldus de jury. De GAK-applicatie is geleverd door Kodak en Anacomp.
Behalve de NMA Applicatie Award reikte de NMA ook nog de NMA Produkt Innovatie Award uit aan RED Systemen voor de optical image card. Deze chipcard is voorzien van een optische 'write once read many' (worm)-laag waarop 3,42 megabyte aan informatie kan worden weggeschreven. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-15T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.