Sas Institute overweegt onderneming te splitsen

Dit artikel delen:

CARY, NC - James Goodnight, president en oprichter van Sas Institute, overweegt om een aantal nieuwe activiteiten onder te brengen in een aparte onderneming. Het gaat om de verkoop en ontwikkeling van decision support pakketten voor specifieke doelgroepen, zogeheten 'Business Solutions'.

Dit verklaarde Goodnight na afloop van een persconferentie waarop de financiële resultaten over 1995 werden gepresenteerd. Op deze bijeenkomst werd ook de eerste 'Business Solution' geannonceerd. In de zomer komt een pakket voor financiële consolidatie en rapportage beschikbaar.
De omzet van Sas Institute bedroeg in 1995 562,4 miljoen dollar. Dat is een stijging van 17 procent ten opzichte van het voorafgaande jaar. Bijna de helft van de omzet kwam uit de Verenigde Staten. Europa was goed voor 38 procent. Terwijl de groei in Noord-Amerika 9 procent bedroeg, steeg de omzet in Europa 28 procent. Gemeten naar hardwareplatform, bedroeg de omzetgroei uit PC- en Unix-software respectievelijk 36 en 37 procent. De omzet uit softwareprodukten voor de mainframe -de traditionele omgeving van Sas- groeide nog met 13 procent.
Sas maakt geen winst- en verliescijfers bekend. Daartoe is het bedrijf niet verplicht, aangezien het niet op de beurs staat genoteerd. Volgens Goodnight wordt een beursnotering nog steeds niet overwogen. Financiële analisten zijn van oordeel dat Sas, dat dit jaar zijn 20-jarig bestaan viert, goed bij kas zit. Dat blijkt ondermeer uit de uitgaven voor ontwikkeling en onderzoek dat in 1995 met 174,3 miljoen dollar 31 procent van de omzet bedroeg. Een stijging van 17 procent ten opzichte van 1994.
Een groot deel van het geld is besteed aan de ontwikkeling van een pakket voor financiële consolidatie en rapportage. Het is een decision support-applicatie gebaseerd op datawarehouse- en Olap-technieken, die gegevens extraheert en converteert uit zowel pakketten zoals Oracle Finance en de financiële modules van Sap R/2- en R/3, als uit de meest gangbare transactionele databases.
Volgens Sas voorziet het pakket in een grote behoefte aangezien bestaande financiële applicaties niet of nauwelijks over goede analyse- en rapportagetools en eis-functionaliteit beschikken.
De Sas Business Solution for Financial Consolidation and Reporting is de eerste in een serie pakketten. Volgend jaar komt een decision support-pakket voor Human Resources op de markt. CZ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-09T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.