Grafiek: Marktaandeel office-suits

Dit artikel delen:

Microsoft Office heeft qua omzet veruit het grootste aandeel op de markt van kantoorsuites. Lotus Smartsuite en Corel Wordperfectsuite zijn maar marginale spelers, aldus onderzoeksbureau Dataquest.

De Gartner-dochter voorziet weinig veranderingen. Insiders geven echter Sun met Staroffice een goede kans om op deze markt een positie in te nemen. Sterke punten zijn daarbij de aanschafprijs en het feit dat het 'kantoorpakket' draait op verschillende platforms (Windows, Unix en Linux). Een CD-rom met verschillende versies van de suite kost bijvoorbeeld nog geen 25 gulden, terwijl men voor honderd gulden naast de CD ook kan rekenen op volledige documentatie en technische ondersteuning. Daarnaast staat Staroffice ook op het Web en kan het 'gratis' worden opgehaald. 'Gratis', hoewel de gecomprimeerde 65 MB wel geduld en een fors aantal telefoontikken vraagt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-11T00:00:00.000Z Henk Boot