Akzo ontwerpt standaard voor data-uitwisseling

Akzo Nobel heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt bij de implementatie van een gemeenschappelijke standaard voor de uitwisseling van produktinformatie en data.

Het chemieconcern fungeert daarbij als leider van een consortium van Nederlandse procesindustrieën en energiebedrijven. Over een jaar of twee moet deze gemeenschappelijke standaard algemeen verbreid worden.
Doel is een universele 'taal' voor deze beide bedrijfstakken te ontwikkelen. Deze taal heet Step, wat staat voor 'Standard for the Exchange of Product model data'.
Op dinsdag 3 december heeft Akzo de resultaten van het Spin-off/2 project aan collega's in de procesindustrie gepresenteerd. Het gaat hier om een demonstratieproject, dat de functionaliteit van een gemeenschappelijke 'taal' voor de betrokken bedrijfstak laat zien. Dit gebeurde bij wijze van proef in elke fase van de levenscyclus van een proces-installatie.
Spin-off/2 is het vervolg op het project Spin-off, dat twee jaar geleden werd uitgevoerd. In eerste instantie is een classificatie van begrippen uit de procesindustrie opgesteld. De tweede fase die onlangs werd afgesloten, bestond uit het eerdergenoemde demonstratieproject en een aanzienlijke uitbreiding van de classificatie-bibliotheek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-06T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.