Oracle roept 8i uit tot Internet-standaard

Dit artikel delen:

Softwareleverancier Oracle positioneert Oracle 8i, die eind december op de markt komt, als de facto industriestandaard.

Volgens operationeel directeur Ray Lane is de betekenis van Oracle 8i voor Internet vergelijkbaar met die van Windows voor PC's. "We noemen het een platform omdat je er applicaties op kunt ontwikkelen en in productie brengen volgens het Internet-model", stelde Lane tijdens de Oracle Open World-conferentie in San Francisco.
Topman Larry Ellison voorspelde zelfs dat gebruikers die hun IT-architectuur baseren op Internet-technologie, besparingen kunnen realiseren van minimaal 80 procent. "Bedrijven moeten terug naar een mainframe-achtige aanpak waarbij gegevens op een relatief klein aantal grote servers staan. Gebruikers kunnen waar dan ook ter wereld de gegevens benaderen via een standaard Internet-browser", aldus Ellison.

Chronisch gebrek

Volgens dit uitgangspunt wordt de complexiteit gecentraliseerd, de kosten verlaagd en wan's (wide area networks) efficiënter gebruikt. Deze argumenten klinken overtuigend, maar het gevolg is wel dat bestaande IT-infrastructuren dan volledig overboord moeten. En dat is niet gewenst op een moment dat bedrijven zich meer zorgen maken over het jaar 2000, de euro en de algehele crisis in de wereldeconomie. Ellison laat zich echter niet zomaar uit het veld slaan. "Het chronisch gebrek aan automatiseerders is reden genoeg over te stappen naar een Internet-model." Omdat centralisatie leidt tot minder servers (maar wel grotere), zijn er volgens Oracle's redenatie ook minder medewerkers nodig om deze te beheren.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-20T00:00:00.000Z Roy op het Veld