Microsoft stapt in de olap-markt

Met de overname van de software en vijf belangrijke ontwikkelaars van het Israëlische bedrijf Panorama Software, hoopt Microsoft een vliegende start te maken in de markt van tools voor online analytical processing (olap), software voor het analyseren van grote hoeveelheden gegevens.

Panorama werkte aan een olap-tool voor Windows NT, de belangrijkste reden voor de overname door 's werelds grootste softwarefabrikant. Volgens de berichten moet dit hulpmiddel onderdeel gaan uitmaken van Backoffice, een serie produkten van Microsoft voor toepassing van NT in professionele omgevingen. Te verwachten is dat het pakket hecht geïntegreerd wordt met de database SQL Server.
Een deel van dit produkt, de software voor werkstations, is door Microsoft opnieuw in licentie gegeven aan Panorama voor voortgaande ontwikkeling. Er zijn geen financiële gegevens bekend gemaakt over de acquisitie.
Adviesbureau Gartner Group ziet de overname als rechtstreekse aanval op de Express-produkten van Oracle. "Als onderdeel van Backoffice zal de software echter aanzienlijk goedkoper worden dan huidige produkten in deze markt", stelt analist Howard Dresner. Hij verwacht een prijsniveau van rond de 1000 dollar per server en 125 dollar per gebruiker, in tegenstelling tot huidige prijzen tot 25.000 dollar per server en 2500 dollar per werkstation. Gartner verwacht de eerste versie van het produkt in het derde kwartaal van volgend jaar. MU

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-15T00:00:00.000Z Maurice van Uden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.