Informix verlegt koers in Europa

Informix gaat zijn Europese zaken anders aanpakken. De databaseleverancier stapt af van het idee dat elk Europees land een volledig management-team moet hebben. Volgens Peter van Langeveld, directeur verkoop in Nederland, heeft Informix nu een slanke maar realistische landenorganisatie: "Wij hebben niet overal dure directies nodig met mooie Mercedessen." Verder benadrukt hij het belang dat de financiële situatie snel opgehelderd wordt zodat Informix weer volop kan meedoen in de IT-wereld. Jean-Paul Minnaro zal de functie van Europees directeur vervullen.

Topman Bob Finocchio is bezig met het herformuleren van de bedrijfsstrategie. Dit gebeurt onder de codenaam 'Phoenix'. Finocchio predikt bescheidenheid. Vorige week heeft hij bovendien een nieuwe chief financial officer benoemd: Jean Yves Dexmier. Deze voor het opkrabbelende Informix cruciale post is maanden onbemand geweest.
Door de financiële malaise als gevolg van het debacle met de Universal Server, hebben al een aantal sleutelfiguren het zinkende schip verlaten. De Europese topmannen Ken Coulter en Walter Königseder zijn opgestapt.
De databaseleverancier streeft naar een effectievere marketing en wil meer verkopen via indirecte kanalen. Het bedrijf profileert zich als databaseleverancier voor specifieke marktgebieden, zoals intranetten en gegevenspakhuizen. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-10T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.