Oracle kondigt Tsunami in december officieel aan

Vloedgolf over ECM-markt

Dit artikel delen:

Oracle zet begin volgend jaar de eerste schreden op de markt voor beheer van ongestructureerde data met een documentbeheerproduct dat vooralsnog de codenaam Tsunami draagt. Dit zegt Alan Pelz-Sharpe, analist bij onderzoeksbureau Ovum.

Tijdens de Oracle Openworld in San Francisco in december volgt de officiële aankondiging. In de eerste helft van volgend jaar moet de eerste versie van het product op de markt komen.
De intrede van Oracle op de udm-markt ('unstructured data management'), heeft gevolgen voor de bestaande ecm-niche-leveranciers ('enterprise content management') als Filenet, Opentext en EMC/Documentum, maar ook voor de leveranciers van gestructureerde dataopslag, zoals IBM, Microsoft en Sybase.
"Microsoft heeft met zijn Sharepoint-initiatief grote successen geboekt in het mkb met meer dan twintig miljoen aansluitingen. Oracle's Tsunami wil 'Sharepoint op anabole steroïden' worden door zich te richten op de grotere ondernemingen", aldus Pelz-Sharpe.

Marktverandering

Oracle heeft momenteel documentbeheer in zijn Collaboration Suite in de vorm van Oracle Files, die van de database een fileserver maakt. Het is een vrij basaal product waarbij alleen documenten opgehaald en weggeschreven kunnen worden. Tsunami gaat wel gebruikmaken van Oracle Files, maar is uitgebreider.
De enige officiële reactie van Oracle komt van Greg Doherty, vice president van de divisie Collaboration Suite: "We hebben onze expertise in het beheer van ongestructureerde data gebruikt om een opwaardering te leveren van onze mogelijkheden voor documentbeheer. Deze zal beschikbaar worden in de toekomstige versies van de Collaboration Suite en illustreert onze toewijding om marktleider te zijn op alle gebieden van informatiebeheer."
"Tsunami ziet er op het eerste gezicht sterk uit", zegt Pelz-Sharpe. "Als de toewijding voor en nadruk op het product doorgaat, dan heeft Oracle de potentie om marktleider te worden." Hoewel Tsunami niet direct is ontworpen om te concurreren op de ecm-markt, maar meer om die markt uit te breiden, zal het een grote impact hebben, volgens de Ovum-analist. De komende vijf jaar zal de markt substantieel groeien en zelfs veranderen. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-24T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.