Nieuwe ontslagen bij Informix

Er vallen opnieuw ontslagen bij Informix. Nadat een paar maanden geleden al 170 mensen de laan zijn uitgestuurd, verwacht de databaseleverancier dat er opnieuw een vergelijkbaar aantal medewerkers weg zal moeten. Aanleiding is het zware verlies dat het bedrijf leed in het derde kwartaal van het lopende boekjaar.

Hoewel het negatieve resultaat was ingecalculeerd, viel het uiteindelijke verlies van 120,5 miljoen dollar hoger uit dan verwacht. Het bedrag is inclusief een post van 62,1 miljoen dollar die Informix heeft gebruikt voor afschrijvingen en afvloeiingsregelingen. De omzet kwam in het tweede kwartaal uit op 164,7 miljoen dollar. Overigens moet het bedrijf zijn jaarrekening 1996 herzien omdat er een rekenfout in was ontdekt.
De aanhoudende negatieve berichten hebben ook een vrijwillige uitstroom van personeel tot gevolg. Wie Informix in ieder geval definitief de rug toekeert, is Phil White. Eerder was hij al afgetreden als chief executive officer ten faveure van Bob Finocchio, maar behield hij zijn functie als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Die post heeft hij nu ook verlaten. Analisten voorspelden White's vertrek reeds, omdat de man niet in de schaduw van anderen kan opereren. Verder speelt volgens hen mee dat Finocchio als nieuwe 'ceo' met een schone lei wil beginnen. White genoot in de markt weinig vertrouwen meer na de dramatische terugval van de databaseleverancier. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-15T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.