Informix database op 64-bit HP-UX

Databaseleverancier Informix heeft een 64-bit versie van zijn kernproduct Dynamic Server uitgebracht voor HP-UX, het Unix-dialect van Hewlett-Packard (HP).

Daarnaast ontwikkelt Informix samen met SAP en HP een versie van de bedrijfsbrede software R/3 voor het 64-bit platform. Met deze en andere aankondigingen op de gebruikersconferentie in Seattle vorige week, deed de databaseleverancier een poging zich weer als speler in de bovenkant van de markt te profileren.
Ook is Informix weer actief op het gebied van objectrelationele technologie. Het bedrijf presenteert een nieuwe toepassing (Data Blade) voor zijn zogenoemde Universal Data Option (objectrelationele toevoeging op de Dynamic Server-database). Hiermee kunnen complexe ruimtelijke gegevensobjecten snel getransformeerd worden naar drie-dimensionale beelden. Na het debacle van de Universal Server begin vorig jaar, pakt Informix deze technologie weer op.

Meer grip

Verder was Seattle het podium voor een nieuw samenwerkingsverband met IBM. De Dynamic Server-database is gecertificeerd voor IBM's TX-series, middleware die transacties over netwerken vereenvoudigt. Gebruikers hebben daarmee meer grip op gedistribueerde transactie-omgevingen (denk aan toepassingen voor e-handel en andere Internetapplicaties).
Tot slot onthulde Informix een nieuwe grafische ontwikkeltool: Visionary. Deze front end voor de Universal Data Option stelt ontwikkelaars in staat door complexe datatypen te navigeren en deze te manipuleren en er vervolgens applicaties van te bouwen. Informix' vorige grafische tool, New Era, werd koel ontvangen in de softwarewereld. Momenteel is de status van het product 'onderhoud', aldus een woordvoerder, wat marketingterminologie is voor 'dumpen van het product'.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-31T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.