Oracle en Cap samen in CRM

Cap Gemini en Oracle gaan wereldwijd samenwerken op het gebied van applicaties voor customer relationship management (crm).

Waar Cap een toenemende consultancy-praktijk opbouwt en Oracle een steeds completer productaanbod ontwikkelt, gaan beide bedrijven samen software en markten ontwikkelen op crm-gebied. Oracle's productenpakket CRM 3i staat hierbij centraal. Om zijn crm-software uit te breiden kocht Oracle in april van dit jaar nog het Nederlandse Tinoway op. Met de technologie van dit bedrijf kunnen buitendienstmedewerkers draadloos toegang krijgen tot centrale bedrijfssystemen.
Eerder sloot Oracle een vergelijkbare overeenkomst met Ernst & Young. De voordelen zijn vergelijkbaar: Oracle heeft een stevige vertegenwoordiging in Amerika, Cap heeft dat (net als Ernst & Young) in Europa.

Snelste groeier

Oracle's verkopen op crm-gebied groeide in het afgelopen derde kwartaal met 138 procent naar 44 miljoen dollar. Topman Larry Ellison greep deze cijfers meteen aan om erop te wijzen dat Oracle sneller groeit dan aartsrivaal en crm-marktleider Siebel. De crm-markt wordt door analisten een van de snelst groeiende IT-markten genoemd. AMR voorspelde in maart dat de verkoop crm-toepassingen met 58 procent per jaar toeneemt. In 2002 gaat er dan 11,5 miljard dollar in deze markt om.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-30T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.