Markt toch tevreden over Oracle 8

De markt waardeert de verbeteringen in Oracle 8 ten opzichte van versie 7.3, ondanks de kritische geluiden van diverse analisten.

De kritiek op versie 8 spitst zich vooral toe op het niet ondersteunen van Java en de beperkte ondersteuning van object-oriëntatie. Ook is er kritiek op het ontbreken van de object-georiënteerde ontwikkelomgeving Sedona. Bovendien zijn systeembeheerders huiverig voor het beheer van datatypen waar ze geen ervaring mee hebben. Ondanks deze kritiek zeggen diverse gebruikers tevreden te zijn over Oracle 8.
"De markt voor object-oriëntatie in databases is nog erg klein", aldus Jerry Held, senior vice president Server Technology, in de Amerikaanse vakpers. "De marginale verkoop van de Universal Server van Informix bevestigt dat."
Vorige week verklaarde het Nederlandse bedrijf Prolin al dat het tevreden is met de bèta-testen die het op Oracle 8 heeft uitgevoerd. Deze week verklaarde Bahram Nour-Omid, vice president Product Development van Richter Systems, leverancier van bedrijfsbrede software, ook tevreden te zijn over de bèta-release. "Als de productieversie van Oracle 8 beschikbaar is, laten wij onze belangrijkste producten erop draaien.
Oracle maakt de gewekte hoge verwachtingen echter niet allemaal waar. Wel zijn door het partitioneren van tabellen en indexen grotere databases mogelijk. Dankzij multiplexing-technieken passen meer gebruikers op een server. Bovendien gebruikt Oracle 8 minder geheugen per gebruiker, waardoor de prestaties en de schaalbaarheid toenemen. De volgende versies van Oracle 8 moeten de nu ontbrekende functionaliteit gaan leveren. Wanneer de complete functionaliteit beschikbaar komt is nog onduidelijk. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-06T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.