Vier op de vijf databases falen

Volgens Michael Stonebraker, vice-president van Informix, faalt 80 procent van alle database-projecten. "Indien wij bruggenbouwers waren geweest, zou niemand meer over een brug van ons durven."

Stonebraker deed deze uitspraak op een bijeenkomst tijdens DB/Expo 97. De discussiebijeenkomst over dertig jaar database leverde geen al te opwekkende berichten op.
De oorzaak van het falen van veel database-projecten ligt vooral in de te lange periode tussen onderzoek en productontwikkeling. Wanneer na een gemiddelde ontwikkeltijd van drie maanden een database klaar is voor gebruik, is deze alweer verouderd door de snelle marktontwikkelingen.
Een oplossing voor dit probleem is intensiever overleg met de gebruikers. Maar ondanks deze perikelen zag Stonebraker de toekomst zonnig in. "Over een aantal jaren werkt iedereen met databases, ook in het openbare leven. Dan kun je vanuit een telefooncel in een database een restaurant of reisinformatie opvragen."

Hart

Databases zijn geen 'stand-alone' technologie meer, maar vormen tegenwoordig het hart van automatiseringssystemen. Hun positie wordt evenwel bedreigd door de voortdurende oorlog die leveranciers met Microsoft voeren. Het gevaar is dat er straks alleen nog maar bedrijfseigen systemen overblijven, die niet met elkaar kunnen communiceren.
Laat ze in plaats van Microsoft te bevechten hun aandacht richten op het bedenken van IT-oplossingen voor de zakelijke markt, aldus Colin White in zijn toespraak tijdens de opening van DB/Expo �97, de jaarlijks terugkerende beurs gewijd aan databases, client/server en data warehousing, die dit jaar in het teken stond van dertig jaar IT-innovatie. White is president van Database Associates International en was conferentie-voorzitter gedurende de expositie.
Andere onderwerpen waaraan de beurs veel aandacht besteedde waren de Jaar 2000-problematiek en de ontwikkeling van bedrijfsapplicaties voor Internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-23T00:00:00.000Z Rik Sanders