Opvolger SQL Server ondersteunt XML

Microsoft werkt aan de ondersteuning van de Internetstandaard XML in SQL Server, die net vier maanden op de markt is. XML, Extended Markup Language, vereenvoudigt gegevensuitwisseling en biedt de mogelijkheid Internetpagina's veel flexibeler te definiëren dan met Html. Volgens Microsofts XML-productmanager Dave Wascha bekijkt het bedrijf momenteel hoe de standaard precies in SQL Server gaat opduiken.

Microsoft is bijzonder ijverig in het toepassen van XML in allerlei producten. De standaard is al geïntegreerd in Office 2000, waardoor Word-, Excel- en Powerpointbestanden in XML-formaat kunnen worden bewaard. Ook Internet Explorer 5, sinds vorige week op de markt, maakt uitgebreid gebruik van XML.

In de steigers

De opvolger van SQL Server 7.0, die momenteel in de steigers staat, dreigt de codenaam 'Shiloh'. Naast XML biedt deze nieuwe versie zogenoemde 'vaste views'. Gebruikers kunnen op eenvoudige wijze standaardrapporten door de database laten fabriceren. Verdere details omtrent de functionaliteit van Shiloh zijn nog niet bekend. "SQL Server 7.0 stond in het teken van schaalbaarheid, betrouwbaarheid, gebruiksgemak en datawarehousing. Shiloh zal voortborduren op die thema's", aldus Barry Goffe, SQL Server productmanager.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-09T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.