Informix-personeel niet naar Oracle

Informix wil het personeel dat dreigt over te stappen naar Oracle behouden. Dit merkwaardige verzoek deed Informix-topman Phil White toen hij onverwacht bij Larry Ellison aanklopte.

De afgelopen weken zijn beide database-leveranciers in een bitter gevecht verzeild geraakt toen bleek dat een groep van elf Informix-ontwikkelaars naar Oracle wilde overstappen.
Informix is inmiddels naar de rechter gestapt. Het bedrijf stelt dat met de transfer ook bedrijfsgeheimen worden meegenomen en wil dat de rechter hier een stokje voor steekt.
Ellison heeft - naar eigen zeggen - White voorgehouden dat Informix zelf de oorzaak is van de actie van zijn werknemers, omdat door de overname van Illustra Information Technologies een aantal interne projecten in de verdrukking is gekomen. "Ze kochten Illustra in plaats van zelf de volgende generatie databases te ontwikkelen," stelt Ellison. Hij betoogt verder dat Oracle helemaal niet aan het wegkopen is. De ontwikkelaars kwamen uit vrije wil. Wat hem betreft zijn de elf van harte welkom bij Oracle. MP

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-21T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.