Gebruikers bezorgd over toekomst Sybase

"Na het aanvankelijke herstel van vorig jaar, moeten we nu weer constateren dat Sybase te kampen heeft met tegenvallers", aldus Chris Etman, voorzitter van de Dutch User Group Sybase (DUGS).

Onlangs rommelde het na een jaar van betrekkelijke rust opnieuw bij de databaseleverancier: het bedrijf leed een verlies van 55 miljoen dollar over 1997, moest zeshonderd mensen ontslaan en koos voor een nieuwe koerswijziging. Gisteren vond de Sybase gebruikersconferentie plaats in Bussum. Etman betoogde in zijn openingstoespraak dat Sybase zo snel mogelijk zijn financiële problemen moet oplossen. Verder is hij van mening dat Sybase een consistentere koers moet varen. De beleidswijzigingen waren de afgelopen jaren talrijk. Nu richt het bedrijf zich op Internet, mobiele toepassingen en gegevenspakhuizen.
Daarnaast voorspelde Etman in zijn toespraak dat de markt voor infrastructuurproducten, waaronder databases, de komende jaren zwaar onder druk zal komen te staan. Spoedklussen op het gebied van het Jaar 2000 en de euro zullen alle aandacht opeisen.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-13T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.