FileMaker Pro krijgt zware serverversie

Filemaker Pro, een veel gebruikte databank in het mkb en de Internethandel, heeft een versie gekregen voor zware servers. Deze versie, Server 5, draait op Apple- en Windows NT-servers en ondersteunt maximaal 250 clients.

Filemaker is al jarenlang de populairste databank voor Apple-machines. Het bedrijf begon als onderdeel van Apple Computers, heeft daarna onder de vleugels van Apple-dochter Claris geopereerd en is sinds enige tijd een zelfstandige onderneming. Een versie voor Windows 95/98 is al langer op de markt. Ongeveer tegelijkertijd maakte Filemaker de overstap van flat-file databank naar relationele databank.
Filemaker Server 5 kan tegelijkertijd 125 databankbestanden actief hebben, naar schatting van het bedrijf zelf ruim voldoende voor het gebruik in wan's en web-toegang. De serverversie laat zich makkelijk 'onder' de clientversies van Versie 5 op Mac-Os, Windows 95/98/NT installeren. Server 5 is "klaar voor Windows 2000" en laat zich, aldus Filemaker, naadloos integreren in Microsoft Office.   RRN

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-03T00:00:00.000Z René Rippen