Informix verrast Wall Street met gunstig slotkwartaal

Informix lijkt zich hervonden te hebben. Waar Wall Street een verlies van 25 miljoen dollar verwachtte, boekte de databaseleverancier in het vierde kwartaal een winst van 9,2 miljoen dollar.

De omzet kwam uit op 181,2 miljoen dollar. In vergelijking met het derde kwartaal noteerde het bedrijf in het slotkwartaal een groeiend aantal opdrachten. Vooral in Europa presteerde Informix, met een omzet van 66 miljoen dollar goed, zelfs beter dan in de Verenigde Staten. Engeland scoorde boven verwachting, terwijl Duitsland weer op de rails staat. In Nederland, waar in het derde kwartaal nog wél winst werd geboekt, zette de groei door, ondermeer door het sluiten van een contract met het Nationaal Computer Centrum Woningcorporaties.
Over heel 1997 bekeken heeft Informix een bedroevend slecht jaar achter de rug. De eerste drie kwartalen gingen gepaard met zware verliezen, reorganisaties en ontslagen. Uit de voorlopige resultaten komen een omzet van 662,3 miljoen en een totaalverlies van 358,8 miljoen naar voren. Het verlies is inclusief een reorganisatiepost van 108,2 miljoen dollar. Verder verkocht het bedrijf zijn grondbezit in Santa Clara in de Verenigde Staten voor zestig miljoen dollar en een aandelenpakket ter waarde van vijftig miljoen dollar aan een investeerdersgroep. Het jaar werd afgelost met ongeveer 155,5 miljoen dollar in kas.

Onder controle

Volgens Peter van Langeveld, directeur Informix Nederland, is de herstructurering achter de rug. "Het vertrouwen voor 1998 is weer terug. We hebben de kosten weer onder controle: inmiddels zo'n 160 miljoen dollar per kwartaal. Verder slaat de strategie van onze ceo Bob Finocchio aan bij de markt. Informix is in zijn ogen een databasebedrijf dat actief is op vier fronten: datawarehousing, Internet en elektronische handel, gedistribueerde omgevingen en online transaction processing."  RS
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-20T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.