IBM spant rechtszaak aan tegen Informix

Omdat tweeëneenhalf jaar lang discussiëren niet het gewenste resultaat opleverde, is IBM overgegaan tot juridische stappen tegen softwareleverancier Informix. Dat bedrijf zou zes van IBM's patenten op database-technologie hebben geschonden. Het gaat om database-software, decentrale gegevensverwerking en data-compressietechnologie.

Big Blue verkreeg de betreffende patenten tussen 1981 en 1992 en stelt dat Informix ze heeft geschonden bij het ontwikkelen van zijn Online Dynamic Server, versie 5.0 (in 1992), 6.0 en 7.0 (beide in 1994). Verder zou Informix ook met andere database-producten IBM's patenten hebben geschonden. IBM wil hiervoor een schadeloosstelling, maar beide partijen kwamen onderling niet tot een overeenkomst. Daarom heeft IBM de zaak nu voor de rechter gebracht.
Volgens Informix hebben IBM's beschuldigingen geen enkele juridische grond. Het bedrijf is voornemens de bal terug te kaatsen en op haar beurt IBM aan te klagen.  TM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-18T00:00:00.000Z Teus Molenaar