Computer Associates rekent op Jasmine

Softwarebedrijf Computer Associates (CA) verwacht dat zijn database Jasmine de eerste succesvolle objectgeoriënteerde database zal zijn.

CA gaat Jasmine niet alleen als database voor applicaties promoten, maar ook gebruiken als object-repository voor zijn Unicenter beheersoftware. Dit moet de acceptatie van volledig objectgeoriënteerde database-technologie in de markt vergroten. CA gelooft niet in 'halfslachtige' objectrelationele databases die bedrijven als Informix, Oracle en IBM vorig jaar op de markt brachten. Het twee jaar geleden aangekondigde en pas recentelijk verschenen Jasmine is in samenwerking met Fujitsu ontwikkeld.
Dit was de boodschap van Charles Wang, oprichter en directeur van CA, die vorige week in Nederland was. Wang liet verder weten ook dit jaar op het acquisitiepad te blijven. "CA is geen supermarkt van software, zoals wel eens wordt gezegd. Wij zijn goed in het integreren van zelf-ontwikkelde software met aangekochte technologie. Onze derde kwartaal-cijfers laten zien dat we succesvol zijn", aldus Wang. De topman refereerde naar 18 procent omzet- en 20 procent winstgroei die het bedrijf in het derde kwartaal realiseerde. De omzet kwam uit op ruim 1,2 miljard dollar en de winst op bijna 340 miljoen dollar.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-06T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.