Grote reorganisatie Claris kost 300 banen

Softwarefabrikant Claris gaat zich volledig concentreren op de database-serie Filemaker Pro. De overige programmatuur uit het productportfolio van de Apple-dochteronderneming wordt overgeheveld naar het moederbedrijf.

Claris zelf wordt omgedoopt tot Filemaker Incorporated en zal driehonderd werknemers ontslaan. Apple zal vanaf 1 februari in ieder geval het kantoorpakket Clarisworks en het Mac OS 8 weer zelf ontwikkelen, distribueren en ondersteunen.
De Mac-fabrikant zou zich nog beraden over de toekomst van de overige software van Claris. Filemaker Pro is de populairste database op de Macintosh en bekleedt met 25 procent een tweede plaats op het Windows-platform als meestgebruikte alleenstaande computerdatabase. Access, de database van Microsoft, neemt de eerste positie in beslag. In het afgelopen fiscale jaar bedroeg de omzet op deze software 73 miljoen dollar, waarvan 24 miljoen in het vierde kwartaal werd gerealiseerd. De Windows-versie leverde 28 miljoen dollar op in 1997.
"We kunnen als Filemaker Inc. al onze energie richten op onze database-producten. De markt voor die software willen we dit jaar aanzienlijk vergroten", zei Dominique Goupil, directeur van Claris. Zijn bedrijf was tot op heden redelijk buiten schot gebleven bij de hevige reorganisaties bij Apple Computer. Deze computerfabrikant boekte het afgelopen kwartaal sinds lange tijd weer een bescheiden winst.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-06T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.