Serie: pdf-creatiesoftware

Deel 5: Nuance PDF Converter Professional

Universele documenten creëren, beheren en distribueren

PDF Converter ontstond, zoals de naam het al aangeeft, als tool om grote hoeveelheden bestanden naar en later ook van pdf te converteren. Die batchverwerking is nog altijd aanwezig, maar niet langer uniek voor PDF Converter. Ook Adobe Acrobat ondersteunt ondertussen batchverwerking via Acrobat Distiller. Nuance bouwde de functionaliteit van PDF Converter verder uit, zodat je er nu ook pdf’s mee kunt creëren en bewerken.

Na het kiezen van de interfacetaal, het bevestigen van de licentie en het selecteren van enkele installatieopties duurt de installatie nog een minuut of vier. Op het einde dient het product te worden geactiveerd. Dat kan via internet of handmatig via de telefoon. Het programma start zonder wizard, tenzij je er tijdens de installatie voor koos om de wizard bij het starten in te schakelen.

Functionaliteit

Nuance PDF Converter Professional biedt ondertussen ongeveer 90 procent van de functies van Adobe Acrobat. Van alle hier besproken alternatieven voor dat programma, biedt het de meeste mogelijkheden. De details vind je terug in de tabel die bij dit artikel hoort. In tegenstelling tot bij vorige versies zijn de meeste functies nu bruikbaar via één interface; het is dus niet langer nodig drie aparte programma's te starten voor de verschillende functies. PDF Converter Professional heeft enkele bijzonder gebruiksvriendelijke trekjes. Als je een pdf laadt met alleen beeld, start bijvoorbeeld automatisch een (uitschakelbare) wizard waarmee je het document via ocr kunt omzetten naar doorzoekbare tekst, of, indien van toepassing, kunt starten met het creëren van een invulbaar formulier op basis van een gescand formulier.
PDF Converter ondersteunt behalve pdf/a geen andere ISO-standaarden. En de pdf/a-ondersteuning is erg beperkt. Je kunt een pdf converteren naar pdf/a, maar dan moet je het 'printen' naar dat formaat. Pdf/a staat niet in de lijst van formaten waarin je bestanden kunt bewaren of waar je ze naartoe kunt converteren. Er zijn ook geen voorzieningen om te controleren of een geopende pdf voldoet aan alle pdf/a-vereisten.

Prestaties

PDF Converter Professional creëert een pdf op basis van ons Word-testbestand in vijf seconden tijd. In alle andere benchmarks is het trager dan de andere pakketten. Ook laat het in vergelijking met Acrobat veel lay-outsteken vallen bij conversie van ons Engelstalige boek naar Word.

Productinfo

Product: Nuance PDF Converter Professional
Producent: Nuance, www.nuance.com
Adviesprijs (excl. btw): 99 euro
Systeemvereisten Windows: Pentium III of hoger; Microsoft XP of hoger (32 of 64 bits vanaf Vista); 512 MB geïnstalleerd ram (1 GB aanbevolen); 500 MB vrije ruimte op de vaste schijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-07T11:49:00.000Z Jozef Schildermans
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.