Oracle maakt tools gebruiksvriendelijker

In de ontwikkeltool Developer/2000 versie 2.0, die sinds twee weken beschikbaar is, komt Oracle tegemoet aan een aantal wensen van gebruikers.

Voor het eerst worden grafische hulpmiddelen aangeboden voor het creëren van formulieren, rapporten, grafieken, query's, database-objecten en procedures. Oracle hoopt hiermee een grotere groep ontwikkelaars te kunnen bereiken. Maar vooral mikt het databasebedrijf op het vereenvoudigen van zijn producten, met als doel de inleertijd van ontwikkelaars te verkorten.
Verder bevat versie 2.0 de eerste tekenen van de herziene toolstrategie van Oracle. Met Developer/2000 kunnen nu interfaces voor thin clients in Java gebouwd worden. De mogelijkheden voor het bouwen van 32-bits Windows-applicaties blijven gehandhaafd. Nieuw zijn ook de geautomatiseerde technieken voor het verminderen van netwerkcommunicatie. De debugger bekijkt transparant de code op de client, server of database. Tot slot is het nieuwe product in staat om Java-applets of Active X-controls te genereren. Deze stukjes software draaien aan de client-kant van de architectuur in een browser of een Java Virtual Machine. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-12T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.