Managed hosting door True

Oracle maakt tools gebruiksvriendelijker

 

In de ontwikkeltool Developer/2000 versie 2.0, die sinds twee weken beschikbaar is, komt Oracle tegemoet aan een aantal wensen van gebruikers.

Voor het eerst worden grafische hulpmiddelen aangeboden voor het creëren van formulieren, rapporten, grafieken, query's, database-objecten en procedures. Oracle hoopt hiermee een grotere groep ontwikkelaars te kunnen bereiken. Maar vooral mikt het databasebedrijf op het vereenvoudigen van zijn producten, met als doel de inleertijd van ontwikkelaars te verkorten.
Verder bevat versie 2.0 de eerste tekenen van de herziene toolstrategie van Oracle. Met Developer/2000 kunnen nu interfaces voor thin clients in Java gebouwd worden. De mogelijkheden voor het bouwen van 32-bits Windows-applicaties blijven gehandhaafd. Nieuw zijn ook de geautomatiseerde technieken voor het verminderen van netwerkcommunicatie. De debugger bekijkt transparant de code op de client, server of database. Tot slot is het nieuwe product in staat om Java-applets of Active X-controls te genereren. Deze stukjes software draaien aan de client-kant van de architectuur in een browser of een Java Virtual Machine. RV

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1280438). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×