Automatisch testen protocollen

Aan de Rijksuniversiteit Utrecht is een geautomatiseerde testmethode ontwikkeld voor protocollen. De Groninger drs. E. Kwast promoveert hierop aanstaande vrijdag.

Het testen van protocollen is erg tijdrovend. Bovendien treden er bij het testen vaak fouten op. Daarom worden methoden onderzocht om het uitvoeren van testen te automatiseren. Drs. Kwast heeft zo'n geautomatiseerde testmethode ontwikkeld.
Een protocol legt ook de structuur vast van berichten die tussen systemen worden uitgewisseld. Het bepaalt bovendien de volgorde van de berichten en de relaties die moeten gelden tussen de inhoud van de uitgewisselde berichten. Maar deze relaties moeten eerst worden beschreven in een notatie. Om dit te bereiken heeft Kwast een notatie ontwikkeld. In zijn proefschrift belicht hij de ontwikkelde instrumenten die zijn methode mogelijk maken en de ervaringen die hiermee zijn opgedaan. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-31T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.