Delphi 7 met UML-ontwikkeling webdiensten

Borland presenteert deze weken in heel Europa de nieuwste versie van zijn ontwikkelgereedschap Delphi. De voornaamste toevoeging is volgens het bedrijf de mogelijkheid om via UML-modellen webdiensten te ontwikkelen.

De ontwikkelde webdiensten kunnen meteen worden getest, Delphi laadt de gemaakte applicatie in de browser. De code is te genereren als Dynamic Shared Objects voor webserver Apache, Common Gateway Interface-programma's, dynamic link libraries voor Microsofts Internet Server, of via Kylix, de Linux-variant van Delphi als C of C++ code geschikt voor Linux.
Voor Delphi-kenners is het daarnaast een koud kunstje om hun bestaande applicaties over te zetten naar .Net, claimt productmanager Jason Vokes. De ex-programmeur noemt de zevende versie een migratiehulpmiddel. "Het programma laat zien welke stappen je moet nemen om de bestaande toepassingen over te zetten naar .Net. Je hoeft dus niet alle bestaande code weg te mikken." Versie 7 is nog geen volledige omgeving voor ontwikkelen en foutcontrole. Deze uitgebreidere .Net-mogelijkheden voegt Borland volgend jaar toe. Wel kan Delphi .Net applicaties genereren en compileren. De compiler waarschuwt voor onderdelen die bij .Net anders zijn dan bij de win32 api's, zoals bijvoorbeeld bij geheugentoewijzing of het opruimen van tussenresultaten en extra datakopieën.
Omzetten van bestaande object Pascal-code naar .Net kan het programma nog niet. Het bedrijf werkt nog aan de libraries die dit mogelijk maken.
De eerste versie van Delphi lanceerde Borland in 1994.
 
Gijs Hillenius

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-11T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.