Unisys omarmt NT

Nieuwe strategie voor marketing en verkoop volgt

Hardwareleverancier Unisys heeft het roer omgegooid. "De prioriteiten van het bedrijf liggen bij: op Intel gebaseerde systemen, integratie van Windows NT met andere systemen en de ondersteuning van heterogene omgevingen", zegt Fred Ruessli, marketing manager van Unisys Computer Systems Group.

Om onder de torenhoge schuldenlast uit te komen, die Unisys jaren heeft geteisterd, reorganiseerde de onlangs vertrokken Unruh het computerbedrijf. De onderneming werd in drie stukken gehakt, waar de Computer Systems Group er één van is. De nieuwe op Windows NT gerichte strategie heeft grote gevolgen voor het beleid. Zo vergt de verkoop en marketing van het door de industrie als standaard geaccepteerde NT, een geheel andere aanpak dan de verkoop van bedrijfseigen systemen. Ruessli kondigt aan dat de ingezette koerswijziging met ingang van volgende maand dan ook gevolgd zal worden door een nieuw verkoop- en marketingbeleid. Door mee te profiteren van het succes van NT, hoopt het bedrijf op een definitieve terugkeer in de IT-wereld.

Link op NT

De houding van Unisys is in ieder geval al gewijzigd: "In het verleden keken we niet om naar middleware en ontwikkelomgevingen. Nu vormen ze een belangrijk deel van onze bedrijfsvoering. Zo blijft de bijna vergeten ontwikkelomgeving Link zeker in beeld", verzekert Ruessli. Tegen het einde van dit jaar komt er een database-onafhankelijke NT-versie van Link uit. Unisys doet er alles aan om het gereedschap bij de tijd te houden. Met een Microsoft look and feel en Internet-mogelijkheden moet dit lukken. Dat de tool geen object-oriëntatie ondersteunt doet Ruessli af als minder belangrijk: "Robuuste object-georiënteerde ontwikkelgereedschappen bestaan nog niet. Vooral het ontwerp-gedeelte is erg moeilijk om te gebruiken." Volgens Ruessli zijn er nauwelijks voorbeelden van object-georiënteerde tools waarmee serieuze bedrijfsapplicaties gebouwd zijn. Feico Alkemade, directeur van Compuware in Nederland, is het deels eens met Ruessli: "Bij pure object-oriëntatie denken veel mensen aan de taal C++. Omgevingen die C++ genereren voor kritische bedrijfsapplicaties komen inderdaad nog niet zoveel voor." Maar Alkemade beweert dat met Uniface 7.2 meer dan voldoende financiële en logistieke applicaties ontwikkeld zijn op basis van componenten.

Sequent gepasseerd

Ook de acquisitie van Pioneer vorige maand, leverancier van middleware, past in de nieuwe strategie. Waar Unisys' eigen computers, gebaseerd op de Heterogeneous Multi-Processing architectuur (HMP), op het fysieke niveau geïntegreerd kunnen worden met andere systemen, zorgt de aangekochte middleware voor de aansluiting tussen verschillende applicaties en databases.
Bovendien heeft de strategiewijziging gevolgen voor de verkoop van Sequent systemen. "Daar zal onze aandacht zich niet meer op richten", aldus Ruessli.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-26T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.