Suse wil in zee met HP en IBM

Linux-distributeur Suse voert gesprekken met computerfabrikanten Hewlett-Packard (HP) en IBM om zijn uitvoering van het 'open source'-besturingssysteem mee te laten leveren met de Intel-systemen van die twee. De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium. Dit meldt een woordvoerder van de Duitse Linux-leverancier.

HP verstrekt vooralsnog geen commentaar. De computerproducent levert echter al de distributie van het Amerikaanse Red Hat bij enkele modellen in zijn Netserver-reeks. Daarnaast biedt het bedrijf ondersteuning voor de bekendste Linux-uitvoeringen op zijn machines. Gebruikers dienen die andere distributies dan wel zelf te installeren en configureren.
IBM heeft relaties met de vier grote distributeurs van Linux; Red Hat, Caldera, Turbolinux en Suse. Laatstgenoemde geniet in Europa de Linux-voorkeur van IBM, die binnenkort cd-roms met een proefversie van Suse Linux meelevert bij zijn Netfinity-computers.
Verder heeft Suse deze maand ook een overeenkomst gesloten met Sun Microsystems om een Linux-uitvoering te leveren voor machines met de Ultrasparc-processor van die computerleverancier. Sun omschrijft het resulterende Linux-systeem als een licht platform dat geen concurrent is voor de eigen Unix-variant Solaris.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-29T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.