Informatica kiest voor DB2-databank

Informatica vertaalt zijn Powercenter 1.5- en Powermart 4.5-software naar IBM's DB2 Universal Database.

Met deze vertaling kunnen gebruikers van die databank makkelijker en sneller datapakhuizen en datamarkten opzetten in heterogene computeromgevingen. DB2 doet dan dienst als centrale opslagplaats op zowel Windows NT- als Unix-machines. Informatica en IBM hebben gezamenlijk de software vertaald en aangepast om te draaien op de DB2-databank.
Paul Albright, vice-president marketing bij Informatica, zegt dat de producten van zijn firma altijd al gegevens uit DB2 ondersteunden, maar dat dat nog niet op dat databankplatform zelf gebeurde. "Om data te ontwerpen en te integreren in DB2, moesten we tot op heden een niet-IBM databank gebruiken", aldus Albright. Volgens Albright kan de complete levenscyclus van een datapakhuis nu worden uitgevoerd op DB2 zonder dat er een andere databank nodig is. De twee bedrijven verzorgen samen de marketing en verkoop van deze software. Informatica biedt voortaan dus ook steun voor DB2. Deze softwareleverancier wil zo de grote groep DB2-gebruikers bereiken en mikt daarbij met name op de telecommunicatie-, nutsmiddelen- en productiemarkten.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-18T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.