SCO onthult aanhang voor Unix-variant Monterey

De Santa Cruz Operation (SCO) heeft hardwarefabrikanten Samsung Electronics en Siemens en softwareproducent Computer Associates warm gekregen voor het Monterey Unix-project. SCO fuseert zijn Unix-variant met die van IBM en diens dochter Sequent om zo een besturingssysteem voor Intels aanstaande 64-bit processoren te scheppen.

De twee nieuwe Monterey-aanhangers werden onthuld op het SCO Forum dat vorige week plaatsvond in Santa Cruz. SCO-president Doug Michels stelt dat Monterey "nu al steun heeft van meer serverfabrikanten dan elk ander Unix-platform". Die andere aanhangers zijn Acer, Groupe Bull, Cetia van Thomson CSF, ICL en Unisys. De meeste van deze bedrijven zijn echter al verbonden met óf IBM's AIX óf SCO's Unixware. Computer Associates (CA) zal zijn beheersoftware Unicenter TNG vertalen naar Unixware 7 en vervolgens naar Monterey. Onder meer Baan, Bea Systems, Informix, Netscape, Novell, Peoplesoft en Software AG steunen deze toekomstige 64-bit Unix-variant.

Mee met Linux

Ondertussen is SCO ook begonnen aan het verlenen van diensten voor het populaire 'open source'-besturingssysteem Linux. Dit komt enigszins verrassend in het licht van de harde woorden die Michels enkele maanden terug uitte over de onbetrouwbaarheid van de ondersteuning - en daarmee aansprakelijkheid - voor dit platform. De SCO-president zingt nu een andere melodie: "Wij zullen klanten helpen bij het beoordelen of Linux een goede oplossing is. Indien dat het geval is, zal onze dienstverleningstak hun bijstaan bij de implementatie van Linux."  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-27T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.