Solaris krijgt Installshield

Sun Microsystems heeft een overeenkomst gesloten met Installshield Software voor een Solaris-versie van diens grafische installatieproduct. Tot nog toe moesten applicaties voor de Unix-variant Solaris worden geïnstalleerd middels commando's en scripts.

Installshield was voorheen alleen verkrijgbaar in een Windows- en een Java-versie. Volgens de leverancier gebruiken negentig van de honderd grootste ontwikkelaars van Windows-software het product voor de installatie van hun applicaties. De Java-versie van Installshield is al meer dan een jaar uit en zit nu bij versienummer 2.01. Sun en Installshield hebben enkele Java-klassen uit dat product gecombineerd met Suns Remote Method Invocation (RMI) voor communicatie tussen gedistribueerde Java-objecten.

Windows-uiterlijk

De Solaris-versie van de software draagt de naam Web Start Wizards en wordt opgenomen in versie 2.7 van het Unix-besturingssysteem, dat binnen enkele maanden op de markt moet verschijnen. Daarnaast neemt Installshield de gezamenlijk ontwikkelde technologie ook op in de aanstaande versie 2.1 van zijn Java-product. Alle versies van de Installshield-producten hebben het uiterlijk van een Windows-applicatie, maar de variant voor Solaris biedt enkele extra opties voor gedistribueerde applicaties.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-14T00:00:00.000Z Jasper Bakker