Linux-servers vinden niche

Servers met het besturingssysteem Linux zullen tegen het jaar 2003 vooral een rol spelen als gespecialiseerde, toegewijde machines.Tegen die tijd is bijna een kwart van de omzet uit taakgerichte servers afkomstig van Linux-systemen. Dit voorspelt onderzoeksbureau Dataquest.

Deze dochter van analistenbureau Gartner meent dat Microsofts aanstaande Windows 2000 Linux zal doen afbuigen van de traditionele servermarkt naar de markt voor taakgerichte machines. Het 'open source'-besturingssysteem zal in die sector een omzet genereren van 3,8 miljard dollar in 2003. Dat komt neer op 1,1 miljoen computers, oftewel 14 procent van de toegewijde-servermarkt. Dit jaar zal de verkoop van Linux-servers goed zijn voor ongeveer 20 procent van de omzet uit 'appliance'-servers. In de markt voor traditionele servers ligt dit echter aanmerkelijk lager: 3 procent van de omzet, oftewel 1,9 miljard dollar. Dit lage aandeel verklaart Dataquest-analist Kimball Brown met de onbekendheid die dienstverlenende bedrijfstakken hebben met Linux.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-30T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.