Onfris

"De mentaliteit van iedere it'er zal er sprongen op vooruit gaan wanneer hij plotseling een veelvoud van zijn huidige salaris krijgt, zoals in India het geval is", stelt Kees Bouwman.

'Arbeidsmoraal Nederlandse it'er te laag' werkt erg stigmatiserend voor de Nederlandse it'er. De bedoeling is blijkbaar een concurrentie-actie uitlokken van de Nederlandse it'ers. De mentaliteit van de Indiase it'er zou beter zijn omdat hij minder heeft. De mentaliteit van iedere it'er zal er sprongen op vooruit gaan wanneer hij plotseling een veelvoud van zijn huidige salaris krijgt, zoals in India het geval is. Blijkbaar heeft mijn boekenkast, die regelmatig van verblijfplaats verhuist, ook niet kunnen verhinderen dat ik nu al weer een tijd werkeloos ben.
Ik kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat juist in India een en ander nogal eens mis gaat. Dezelfde managers als degenen die hier in het verleden regelmatig voor mislukte projecten zorgden zwaaien immers de scepter. Zij zijn een welkome klant in een land dat bij uitstek eerder excelleert in onfrisse handelspraktijken dan in technisch kunnen.
In één punt van het stukje kan ik me wel vinden: het niveau van it-klussen in Nederland beperkt zich blijkbaar tot het uitvoeren van een simpel kunstje dat tot in den treure uitgevoerd moet worden. Dit is een indicatie dat het niveau van het Nederlandse it-onderwijs de vraag ver overstijgt.
Hoe voordelig is het kostenvoordeel, met een stijgend aantal werkeloze hooggekwalificeerde kenniswerkers en een eveneens stijgende beloning voor de managers in het achterhoofd?< BR>
 
Kees Bouman

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-02T00:00:00.000Z Kees Bouman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.