IDC: opsplitsing Microsoft bedreigt Linux

Volgens IDC-onderzoek is het een slechte zaak voor de verbreiding van het 'open source' besturingssysteem Linux als Microsoft opgedeeld wordt.

Een opgedeeld Microsoft zou een bedreiging vormen voor kleine Linux-bedrijven, zo meent het onderzoeksbureau. Een apart bedrijfsonderdeel voor de Office-applicaties zou uit winstoogmerk al snel een Office-versie uitbrengen die onder het 'open source' besturingssysteem Linux draait. De populariteit van Office gecombineerd met de oorlogskas van het opgedeelde bedrijf zou een bedreiging vormen voor bedrijven die nu bezig zijn met Linux. Corel, Applix en Sun ontwikkelen onder andere Linux-software.
Bedrijven die op Linux gerichte hardware verkopen dreigen uit te sterven als grote hardwarefabrikanten als IBM, Dell en Compaq na de opdeling van Microsoft ongestraft hun eigen Linux-systemen uit kunnen brengen. Als dat gebeurt, zetten de hardware-giganten hun grootte en distributiesysteem in om de kleine spelers uit de markt te concurreren.
Een woordvoerder van Red Hat bestrijdt de conclusie van IDC dat de opdeling van Microsoft een bedreiging vormt voor Linux: "Als mensen erachter komen dat er een Office-versie voor Linux bestaat, zijn ze geneigd om te kijken wat voor producten er nog meer voor Linux zijn. In die zin vormt de opsplitsing geen enkele bedreiging voor Linux."  MS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-07T00:00:00.000Z Maud de Sitter
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.